Zoeken
 
 

Heleon neemt Belgisch bedrijf in RVS procescomponenten over


Aartselaar, 18 april 2018
De Nederlandse Heleon Group, leverancier van RVS procescomponenten, heeft de Belgische marktleider en branchegenoot Gillain & Co overgenomen. Door de overname ontstaat een speler van formaat in de markt van hoogwaardige procescomponenten voor de farmaceutische, life sciences en voedingsmiddelenindustrie.

Heleon Group heeft vestigingen in België en Nederland en maakte de afgelopen jaren een stabiele groei door. Directeur Jan Timmer van Heleon: 'Wil je die groei continueren dan moet je als bedrijf blijven vernieuwen en investeren'. Volgens Timmer verbetert de overname de marktpositie, diensten, expertise en het productportfolio van zowel Heleon Group als Gilliain & Co.

 

Familiebedrijf

Directeur Guy Gillain (4e generatie) draagt het familiebedrijf Gillain & Co, opgericht in 1875, in vertrouwen over. 'Je bent het verplicht aan je onderneming om te groeien. Dat geldt ook voor een familiebedrijf. Als er geen opvolging is, moet je een andere familie zoeken, met dezelfde waarden. We waren al een tijd op zoek naar een geschikte overnamekandidaat. Met Heleon Group zijn wij ervan overtuigd die te hebben gevonden.' Het familiebedrijf blijft zelfstandig opereren en bouwt binnen de Heleon Group haar marktpositie verder uit.

 

Kennis

Volgens Timmer zijn alle ingrediënten voor een positieve toekomst voor Gillain & Co binnen Heleon Group aanwezig. Een belangrijk voordeel is volgens hem ook dat de bedrijven profiteren van elkaars kennis. 'De markten die we bedienen stellen hoge eisen ten aanzien van veiligheid, materiaalcertificeringen, afwerking en kwaliteit. Door de synergie tussen de bedrijven binnen de Heleon Group ontstaat een krachtig kennisplatform en een speler van formaat in de markt van high-end procescomponenten.'

 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren