Zoeken
 
 

Schunk zet mechatronische grijpers in schijnwerpers op Hannover Messe


Hannover, 4 april 2018
Intelligent, compact en gemakkelijk te bedienen, zo ziet Schunk de toekomstige grijpers. Volgens Henrik A. Schunk, CEO Schunk GmbH & Co, zullen pneumatische grijpers een belangrijke rol blijven spelen, maar verschuift het accent duidelijk naar mechatronische grijpers.

'De digitale transformatie van de industriële productie vereist een samenwerking en connectiviteit tussen alle betrokken onderdelen, vooral bij handling en assemblage', aldus Schunk.

 

Makkelijk te bedienen

Op de meest toonaangevende industriebeurs ter wereld, zal Schunk tonen hoe uitgebreid het gamma aan mechatronische grijpers reeds is en hoe gemakkelijk de modules te bedienen zijn. Ook zullen ze de mogelijkheden laten zien die ze bieden om procesdata heel dicht bij het werkstuk uit te wisselen, of met andere woorden: rechtstreeks op het werkstuk. 

 

Schunk zal blijven focussen op grijpers voor collaboratieve toepassingen. 'Om mens/robot samenwerking te doen slagen, zijn end-of-arm tools nodig die conform de DGUV (Deutsche Gesetzliche Unfallversicherung) specificaties zijn, en die aanvaard worden door mensen.' Net die symbiose biedt de innovatieleider met zijn gecertifieerde Co-actgrijpers.  

 

Hannover Messe 

De Hannover Messe vindt plaats op 23 t/m 27 april 2018 in Hannover. Met jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers uit meer dan 60 landen en 6500 exposanten, is het één van de grootste industriële beurzen ter wereld. Meer informatie over de Hannover Messe is hier te vinden.

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren