Zoeken
 
 

VOM en METALogic slaan de handen in elkaar


Leuven, 4 april 2018
VOM vzw, de Belgische vereniging voor oppervlaktetechnieken van materialen en tevens licentiehouder van Qualisteelcoat, het internationale kwaliteitslabel voor het lakken van staal, meldt dat METALogic de partner is geworden voor het uitvoeren van inspecties in het kader van Qualisteelcoat. Kwalitatief lakwerk is het wapen voor de toekomst. Met een 80-tal gecertificeerde lakbedrijven en meer dan 100 gekeurde coatingsystemen is Qualisteelcoat één van de belangrijkste en onafhankelijke kwaliteitslabels in Europa.

De VOM stelt vast dat in de bouwwereld projectontwikkelaars, architectenbureaus en voorschrijvers meer en meer bestekken opmaken waarin verwezen wordt naar gangbare kwaliteitssystemen. Ook in de machinebouw of andere metaalverwerkende industrie ziet men deze trend.

 

Qualisteelcoat

Qualisteelcoat is een manier om het kwaliteitssysteem permanent te bewaken en de productie op een hoger kwaliteitsniveau te brengen én te houden. Het label geeft een sterke onderhandelingspositie bij het binnenhalen van projecten om staal te beschermen. Het toepassingsgebied van Qualisteelcoat is zeer breed en beslaat zowel onbehandeld als verzinkt staal (metallisatie, thermisch verzinkt, zinkrijke verf, gesherardiseerd, elektrolytisch verzinkt,...), dat nadien bekleed wordt met een verf. Het verfsysteem kan zowel een natlak als een poedercoating omvatten. Bovendien kunnen deze (afhankelijk van de corrosiviteitsklassen) voor binnen- en buitentoepassingen aangebracht zijn. 

 

Inspectie door METALogic

Vanaf 1 januari 2018 gebeurt de keuring en inspectie in België door het onafhankelijke en Belac-geaccrediteerd labo METALogic . Dit keurmerk gaat uit van een jaarlijkse keuring van het coatingproces, het verfsysteem, de in-house controle en het eindproduct. De eisen zijn vastgelegd in de technische specificaties (versie 4.0 van januari 2017) en gaan uit van algemeen gangbare normen en processen waarbij vastgelegd wordt hoe een hoge en betrouwbare kwaliteit verkregen kan worden. Dit wordt bepaald door een internationaal samengestelde technische commissie.

 

De inspecteurs van METALogic controleren in de lakbedrijven proces- en badparameters volgens een opgelegde frequentie maar ook het eindproduct doorstaat een aantal testen waarbij monsterplaten meegenomen worden naar het labo voor verdere testen. Na afloop worden alle metingen en testresultaten vastgelegd in het inspectierapport dat dient als basis voor het al dan niet behalen van het label. 

 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren