Zoeken
 
 

Wie wordt Starter van het jaar 2017?


Brussel, 21 maart 2018
Startende ondernemers zijn cruciaal voor de groei van onze economie. Met de verkiezing Starter van het jaar willen Unizo en haar partners mensen stimuleren om te starten als zelfstandig ondernemer en zo de welvaart in ons land mee helpen op peil te houden.

Vijf provinciale kandidaten nemen het tegen elkaar op in de race naar de titel ‘Starter van het jaar 2017'. Unizo Provincie Antwerpen roept Redopapers uit Borgerhout uit tot Starter van het Jaar 2017.

 

Ondernemers Tille Lingier en Linde Luyten winnen de prijs omwille van hun originele concept in de zogenaamde circulaire economie. Redopapers gaat aan de slag met papieroverschotten van drukkers en tovert deze om tot stijlvol drukwerk voor diverse bedrijven en organisaties. De manier van werken bij Redopapers? Gratis misprints en papieroverschotten ophalen bij drukkerijen, en die op ambachtelijke wijze verwerken tot designproducten zoals blocnotes, kalenders en andere papieraccessoires. Bedrijven en organisaties kunnen bij Redopapers terecht om hun resten te verwerken tot unieke papierwaren op maat. Zo maakten ze onder andere een papierlijn voor het MUHKA en Opera Ballet Vlaanderen.


Kaatje Goyens is met haar onderneming/horecazaak KROK in Genk door Uniozo Limburg uitgeroepen tot Limburgse Starter van het Jaar 2017. Kaatje Goyens heeft Krok net 1 jaar geleden opgestart. In die periode toonde ze een enorme ondernemingszin, met een duidelijke toekomstvisie. Zo plant ze een uitbreiding via franchising van hun restaurantconcept. Bij Krok in Genk verkopen ze croque monsieurs, maar niet zo maar. De klassieker is uitgekleed en zit in een nieuwe jas. De KROK 2.'0.


Mic Mac Minuscule uit Gent werd door Unizo Oost-Vlaanderen uitgeroepen tot de Oost-Vlaamse Starter van het Jaar. Babyspullen een tweede leven geven en de kloof dichten tussen aanbieders en kopers op de tweedehandsmarkt. Vanuit dat idee zijn Jona en Gert gestart met Mic Mac Minuscule. Ondertussen hebben ze een voorraad aangelegd met opgeknapte tweedehands spullen en fungeren ze als een soort personal shopper voor de ouders in spé om hieruit de lijst samen te stellen. Om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen, krijgen Jona en Gert hulp van de Mic Mac Madammen en Meneren. Via een franchise-formule bouwen ze zo hun onderneming verder uit. Lasagnerie & Boutique Hotel Löven uit Leuven is door Unizo Vlaams-Brabant & Brussel verkozen tot Starter van het jaar Vlaams-Brabant & Brussel. Lieven De Mulder heeft in hartje Leuven een B&B met resto omgevormd naar een conceptrestaurant en Boutique Hotel met 3 kamers. Het restaurant is opgebouwd rond alle mogelijke varianten van verse lasagne. Unizo West-Vlaanderen verkoos Greygin uit Kortrijk tot Starter van het Jaar West-Vlaanderen. Hun ambitie is levens redden met games. Elk uur is er in België een zwaar werkongeval, en elke week valt er een dode op het werk. Greygin gaat hier iets aan doen. Ze doen dit aan de hand van Play it Safe, een op games gebaseerd leerplatform waar zij werknemers van bedrijven opleiden over veiligheid en preventie door middel van mobiele games.

 

www.startervanhetjaar.be

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren