Zoeken
 
 

Kmo lijkt nog lang niet klaar voor privacywet


'S HERTOGENBOSCH - TURNHOUT , 21 maart 2018
Hoewel de deadline van 25 mei nadert, voldoet 80 tot 90 procent van de Nederlandse en Belgische kmo's nog niet aan de strenge regels van de nieuwe privacywet AVG, die dan van kracht wordt. Dit stelt het auditbureau Brand Compliance.
De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ook wel General Data Protection Regulation (GDPR) genoemd, is in 2016 in werking getreden in de EU. Vanaf 25 mei gaan privacywaakhonden als de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens (AP) streng controleren of bedrijven en organisaties wel aan de wet voldoen. Als dat niet zo is riskeren ze boetes die kunnen oplopen tot 20 miljoen. Bedrijven en organisaties moeten volgens de AVG op een veilige en transparante manier omgaan met de persoonsgegevens van burgers. Ze mogen alleen gegevens verzamelen die ze nodig hebben en alleen als consumenten daar expliciet toestemming voor hebben gegeven.

 

Vrees voor klantverlies

'We hebben veel MKB-bedrijven uit Nederland en België als klant en uit de gesprekken en overleggen die we de afgelopen maanden hebben gevoerd maak ik op dat 80 tot 90 procent van de bedrijven hier nog niet klaar voor is,' zegt directeur Christian Oudenbroek van Brand Compliance.

 

Veel dienstverleners vrezen ook klanten te verliezen als ze niet op tijd AVG-proof zijn. Het auditbureau kreeg het afgelopen anderhalf jaar veel vragen van klanten en consultants die op zoek waren naar een officiële AVG-certificering. Daarmee kunnen organisaties zowel intern als extern aantonen dat ze aan hun verantwoordingsplicht van de AVG voldoen. Brand Compliance heeft hierop zelf het voortouw genomen en certificatiestandaard BC 5701:2018(nl) gebaseerd op de beginselen van de AVG ontwikkeld.

 

 

Standaard voor Nederland en België

Brand Compliance verwacht dat er op termijn een geharmoniseerde standaard voor heel Nederland zal komen, onder de officiële accreditatie van de Raad voor Accreditatie (RVA) of de AP. Dezelfde stappen worden zeer waarschijnlijk ook in België voorbereid.

 

 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren