Zoeken
 
 

Punch Powertrain neemt Apojee over


Sint-Truiden , 6 maart 2018
Auteur:
Jan Hofmann
Het Truiense Punch Powertrain nam eerder dit jaar het Franse elektronicabedrijf Apojee over. Begin 2016 werd Punch Powertrain nog uitgeroepen tot een van de nieuwe fabrieken van de toekomst tijdens de uitreiking van de Factory of the Future awards.
Apojee is een technologiebedrijf dat elektronische componenten ontwikkelt voor de lucht- en ruimtevaart en voor de auto-industrie, onder meer voor producenten van hybride en elektrische aandrijvingen. Tot het cliënteel van Apojee behoren autobouwers zoals Renault, BMW, PSA en Porsche en toeleveranciers zoals Continental, Delphi, Valeo en Johnson Controls. Elektronische componenten van Apojee worden ook in de Formule 1 gebruikt. Het bedrijf is gevestigd in Clermont-Ferrand en heeft vestigingen in Nice en München. Er werken een vijftigtal werknemers, vooral hoog opgeleide technici en ingenieurs.

 

Enorme groei

Door de overname krijgt Punch er een vierde ontwikkelingscentrum bij, naast de bestaande R&D-centra in Sint-Truiden, Eindhoven en het Duitse Flechtorf. Op 7 februari opende Punch Powertrain overigens in China een tweede fabriek voor de productie van traploze transmissies. Hierdoor moet de groei worden verdergezet. De Truiense toeleverancier groeide de voorbije drie jaar met ruim 75 procent en wierf tijdens die periode in Sint-Truiden 321 nieuwe werknemers aan.

 

Bron: Madeinlimburg

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren