Zoeken
 
 

Tower wordt blikvanger Robojob op TechniShow


Heist-op-den-Berg (BE), 28 februari 2018
Het nieuwe jaar is als een trein gestart voor RoboJob. De Belgische marktleider in CNC-automatisering heeft met Septem en Metav de eerste beurzen al achter de rug, en kijkt nu reikhalzend uit naar TechniShow. Daar moet de gloednieuwe Tower de blikvanger worden.

Op de EMO-beurs in Hannover stelde RoboJob in september 2 nieuwe producten voor: het eerste geïntegreerde model voor de automatisering van CNC-draaimachines - de Turn-Assist 200i - en ook een volledig nieuw concept, de Tower.  Daarmee heeft RoboJob een nieuw segment in de markt opengebroken: behalve product- en palletbelading wordt het met de Tower ook mogelijk om spanmiddelen en gereedschappen te beladen en ontladen.  En dat moet de autonomie van de CNC-machine aanzienlijk verhogen, zowel voor draai- als voor freeswerk.

 

Het bleek een schot in de roos op EMO: de interesse was groot op 's werelds grootste machinebeurs voor de metaalindustrie. "Sindsdien zijn er verschillende orders geplaatst, ook door klanten in Nederland," vertelt Area Sales Manager Bert den Ouden. "Maar ook door klanten in Duitsland en zelfs Italië," treedt Business Development Manager Jelle De Roovere hem bij. "Ondertussen staat de teller al op 10 bestellingen, en we zijn ervan overtuigd dat er nog verschillende gaan volgen in Nederland."

De Tower blijkt een heel vernieuwend automatiseringsconcept.  Op een beperkte oppervlakte van 1,40m² slaagt RoboJob erin om 8,40m² beschikbare laadruimte te creëren. Dat komt doordat de Tower in de hoogte gebouwd wordt.  Daarin worden lades ondergebracht die flexibel kunnen worden ingericht, opdat zowel ruwe materialen, afgewerkte stukken, en later ook spanmiddelen en gereedschappen erin kunnen worden ondergebracht.  Het unieke liftsysteem zorgt ervoor dat de onderdelen naar de robot gebracht worden.  Dat maakt dat kleinere robotmodellen kunnen worden ingezet. Het is dus niet nodig een grote robot aan te schaffen voor de kleinere producten die iemand maakt.  Niet alleen slim, het bespaart namelijk ook onnodige kosten.  

 

Doordat de Tower ook aan meerdere machines kan worden ingezet, functioneert deze als het ware als een centraal, automatisch magazijn.  De Tower blijkt bovenal een compacte, modulaire bouwsteen waarmee nagenoeg in iedere situatie dé ideale automatiserings-layout geconfigureerd kan worden.  En daar hebben dus ook Nederlandse klanten dus wel oren naar.  Dat is nog gebleken uit een bestelling die RoboJob op de METAV-beurs mocht noteren van een Nederlandse firma met een vestiging in Duitsland, en het is niet de enige bestelling die uit Nederland komt.

 

"Zo ook de firma Lacom Machinefabriek," aldus den Ouden.  "Daar gaan we in juni van dit jaar de eerste Tower in Nederland installeren, aan een Integrex-machine van Mazak.  Lacom is een grote naam in de Nederlandse maakindustrie, waar al jaren volop wordt ingezet op automatisering.  Zo telt de groep méér dan 100 CNC-machines en tientallen automatiseringen!  Dat net zij voor de Tower kiezen, is toch een enorme erkenning voor onze collega's in R&D die dit concept volledig hebben uitgedokterd."

U kunt de Tower ook zelf aan het werk zien.  Op TechniShow wordt dit innovatieve concept immers dé blikvanger op de RoboJob-stand.  Daarnaast zal RoboJob er ook andere automatiseringsproducten voorstellen uit haar brede portfolio aan standaard automatiseringsproducten.  U vindt RoboJob in Hal 10, op Stand E 030. TechniShow vindt plaats in de Jaarbeurs van Utrecht, van 20 tot en met 23 maart 2018.

 

www.robojob.eu/nl

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren