Zoeken
 
 

Wereldprimeur in Antwerpse haven: digitaal platform voor loodsen en bootmannen


Antwerpen, 21 februari 2018
CVBA Brabo, het bedrijf dat instaat voor de havenbeloodsing en het vast- en losmaken van zeeschepen, heeft samen met Agoria-lidbedrijf Rombit een digitaal platform ontwikkeld waarin alle scheepslocaties, aankomsttijden, routes en werkplanningen zijn geïntegreerd.

Al decennialang assisteert Brabo schepen bij het binnen- en buitenvaren in onder andere de Antwerpse haven. Om een antwoord te bieden op de toenemende drukte in het scheepvaartverkeer, gaat Brabo zijn operationele werking verder digitaliseren.

 

Totaaloverzicht

Ronny Detienne, ceo Brabo legt uit: 'We willen de werkplanning van het personeel optimaliseren, wachttijden voor rederijen tot een minimum herleiden en snel inspelen op wijzigende situaties. Een totaaloverzicht is daarbij essentieel. Daarnaast gaan we al onze uitgevoerde prestaties uitgebreid analyseren met behulp van beeld, klank én data. Zo bouwen we een schat aan informatie op voor onze toekomstige loodsen en bootmannen.'

 

'Om dit allemaal te realiseren, werken we samen met het Antwerpse Rombit. Dit technologiebedrijf bewees op korte termijn dat het over de nodige know-how beschikt om grote organisaties in sneltempo toekomstbestendig te maken', aldus Detienne.

 

Real-time platform

Jorik Rombouts, ceo Rombit vult aan: 'Een transparant, digitaal platform genereert enorme efficiëntiewinsten. In dit geval creëren we een real-time platform met alle scheepslocaties, verwachte aankomsttijden, routes en werkplanningen. Daarvoor integreren we bestaande en nieuwe datastromen in één gebruiksvriendelijke 3D-kaartweergave.

 

Internationale interesse

In de volgende fase zullen havenpartners kunnen meegenieten van dit nieuwe ‘open' platform. Ook andere havens toonden al interesse.

 

https://rombit.be/ 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren