Zoeken
 
 

Staalindustrie vreest handelsoorlog met Verenigde Staten


Brussel (BE) , 21 februari 2018
Eurofer, de Europese brancheorganisatie voor staalbedrijven, roept president Trump op om geen protectionistische maatregelen zoals een importbeperking voor staal op te leggen. Eurofer schrijft: ‘Haal de trekker niet over voor een handelsoorlog.'

Aanleiding is het Section 232-rapport over de invoer van staal in de Verenigde Staten. Dit rapport dat in april 2017 werd gelanceerd en staat invoerbeperkingen op grond van nationale veiligheidsredenen toe. Eurofer waarschuwt dat dit alleen maar zal leiden tot vergeldingsmaatregelen van de EU om de interne markt te beschermen.

 

Drie opties

Trump buigt zich nu over een advies van het Amerikaanse ministerie van handel de staalimporten naar de Verenigde Staten in te perken. Het advies bespreekt drie opties. De eerste is een algemene maatregel waarbij de importen uit alle landen aan banden worden gelegd en worden beperkt tot 63 procent van de hoeveelheid geïmporteerd staal in 2017.


De tweede is een strafheffing van 24 procent op alle staalimporten, ongeacht het land van herkomst. En de derde mogelijkheid is een gecombineerde maatregel waarbij een bepaalde groep landen - Brazilië, Zuid-Korea, Rusland, Turkije, India, Vietnam, China, Thailand, Zuid-Afrika, Egypte, Maleisië en Costa Rica - een importtarief van 53 procent krijgen opgelegd en de importen van de overige landen worden beperkt tot 100 procent van de importvolume van 2017.

 

Drie miljoen ton Europees staal

De staalindustrie van de EU levert vooral hoogwaardige staalsoorten aan de VS. In de eerste elf maanden van 2017 ging er meer dan drie miljoen ton Europees staal naar de VS. Axel Eggert, directeur-generaal van Eurofer: ‘Elke beperking van de invoer van staal uit de EU op basis van artikel 232 zou ons dit partnerschap ondermijnen.'

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren