Zoeken
 
 

De solarvakbeurs van de Benelux maakt succesvolle herstart


Gent, 14 februari 2018
In Flanders Expo in Gent, na een onderbreking van drie jaar, vond op woensdag 17 en donderdag 18 januari de zevende editie plaats van InterSOLUTION, dé vakbeurs voor zonne-energie in de Benelux. De belangstelling van ruim 80 exposanten en 2.348 bezoekers uit geheel Europa bewijst dat de solarmarkt en de vakbeurs er weer helemaal staan.

Met 2.348 professionele bezoekers uit verschillende landen kunnen de exposanten en de organisatie tevreden terugblikken op InterSOLUTION 2018. 16 procent van de bezoekers kwam uit Nederland. De grootste groep bezoekers kent traditiegetrouw een achtergrond uit de bouwsector; als elektricien, als installateur of als fabrikant. Maar ook aannemers, dakwerkers, loodgieters, architecten en andere solar-professionals waren goed vertegenwoordigd.

 

Reeds in 2008, nog voordat de Vlaamse zonnepanelenmarkt tot recordhoogte zou stijgen, nam beursorganisator Delfico BVBA het initiatief voor de eerste zonne-energievakbeurs in de Benelux. ‘En nu zijn we – na een onderbreking van drie jaar omwille van de economische dip in de solarmarkt – weer volledig terug’, vertelt exhibition manager Delphine Martens. Dat de solarindustrie opnieuw in de lift zit, is merkbaar aan het innovatieve aanbod van de exposanten en de stands op InterSOLUTION 2018.

 

Heroplevende markt

De solarmarkt is ‘volwassen’ geworden. De prijs van een installatie is stabiel, terwijl het rendement en de technologie blijven verbeteren. De aandacht voor zonne-energie is nog nooit zo groot geweest. Particulieren gaan steeds meer op zoek naar duurzame energie-oplossingen en kiezen daarbij voor zonne-energie. Overheden stimuleren de groei met campagnes, en ook bedrijven doen alsmaar meer inspanningen. Sinds 2014 is de jaarlijkse verkoop van zonnepanelen in Vlaanderen maar liefst verdubbeld.

Positief effect

‘Het afgelopen jaar is met het aantreden van Bart Tommelein als Vlaams minister van Energie de zonnepanelenmarkt volop aangetrokken. Dat kan ook niet anders, want in de toekomst zal iedereen zonnepanelen op het dak moeten hebben’, aldus Delphine Martens. ‘Vandaag de dag kunnen zonnepanelen perfect concurreren met fossiele energie, ook zonder kunstmatige subsidies. De Vlaamse zonnepanelenmarkt beleeft daardoor een gezonde ‘revival’. Dat vertaalt zich ook naar InterSOLUTION: qua aantal exposanten overtreffen we het niveau van de laatste beurseditie. Veel bedrijven namen bovendien een grotere stand dan ooit tevoren. En natuurlijk zal een bloeiende vakbeurs op zijn beurt weer een positief effect hebben op de markt.’

 

Infosessies

Tijdens InterSOLUTION 2018 werd in de conferentieruimte van de beurshal een reeks boeiende en goed bijgewoonde informatiesessies georganiseerd door SolarEdge, Fronius, Project 0, PV CYCLE, SMA Benelux, Solarclarity, VAMAT, BISOL Benelux, EMEA Enphase Energy en VDH Solar Groothandel. Onder meer enkele praktijkgerichte presentaties over energie-opslag en de optimalisatie van zelf opgewekte zonnestroom kwamen aan bod.

 

Innovaties

Standhouders pakten graag uit met hun laatste nieuwigheden op het vlak van zonnepanelen en energieopslag, montagesystemen en regeltechnieken, software en monitoring. Naast leefcomfort hebben de deelnemende bedrijven van de tweedaagse vakbeurs ook een groeiende aandacht voor esthetiek en design van solar-oplossingen.

 

Internationale exposanten

De zevende editie van InterSOLUTION was wederom een internationaal gericht ontmoetingsforum. Standhouders kwamen uit België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Slovenië, Israël enzovoort. Voor veel buitenlandse standhouders is InterSOLUTION hun belangrijkste toegangspoort tot de Belgische markt.

 

Editie 2019

De volgende editie van InterSOLUTION vindt plaats op woensdag 23 en donderdag 24 januari 2019, opnieuw in Flanders Expo te Gent.

 

 


 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren