Zoeken
 
 

Medewerkers Volvo Gent ontslagen na protestactie hoge werkdruk


Gent, 7 februari 2018
Bij Volvo Cars in Gent zijn zeker zestien werknemers ontslagen, omdat ze vorige week hebben meegedaan aan een onaangekondigde korte staking tegen de hoge werkdruk.

Volgens de arbeiders staat Volvo zwaar onder druk van de Chinese eigenaar Geely om de productie zo ver mogelijk op te voeren. Zij hebben inmiddels een advocaat in de arm genomen om hun ontslag aan te vechten.

 

Acties

Vorige week hielden zo'n tweehonderd werknemers een actie van een kleine anderhalf uur om de werkdruk onder de aandacht te brengen. 'Toen we in september staakten, was de druk al heel hoog en sindsdien nam hij zelfs nog toe. Er moeten meer auto's afgewerkt worden dan ooit tevoren. We zeggen dat al maanden aan onze teambegeleiders, maar onze boodschap bereikt nooit de oren van de hogere bazen. Daarom werd het werk stilgelegd', aldus de werknemers tegenover dagblad Het Laatste Nieuws.

 

Problemen

'De situatie was niet meer veilig. Op elke post hangt een touw dat ervoor zorgt dat de band even stilvalt. Dat kan bijvoorbeeld nodig zijn als men een opdracht niet tijdig kan uitvoeren of als er een technisch probleem is. Dat touw hangt er voor de veiligheid en om ervoor te zorgen dat auto's perfect afgewerkt raken. Maar als we aan het touw trekken komt onze teambegeleider die band meteen weer starten. Hij staat onder druk van zijn supervisor om de band zo weinig mogelijk te laten stilvallen. We krijgen ook steeds te horen dat Geely de productie uit Gent weghaalt als er te veel problemen zijn', rapporteert HLN. Volvo Cars zelf geen nauwelijks commentaar: 'Dat hier een angstcultuur zou heersen, is absolute onzin en verder wens ik geen commentaar te geven op deze zaak', aldus woordvoerder Mark De Mey.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren