Zoeken
 
 

SPIE installeert zonnepanelen in het ziekenhuiscentrum van Moeskroen


31 januari 2018
SPIE Belgium, dochteronderneming van de groep SPIE, is al jaren aan de slag in het ziekenhuiscentrum van Moeskroen (Centre Hospitalier de Mouscron, CHM). Eind september 2017 installeerde het bedrijf er zonnepanelen op een ongebruikt deel van het dak.

Het ziekenhuiscentrum van Moeskroen is een van de oudste klanten van SPIE Belgium. Een team van twee tot vier mensen werkt al jaren permanent ter plaatse.


Optimalisatie

Het ziekenhuis beschikt over bijna 395 bedden en 1.300 medewerkers die dag en nacht klaarstaan voor de patiënten. In 2017 koos het resoluut voor SPIE om zijn energiebeheer- en gebruik te optimaliseren. Er werd al snel beslist om op de vrije ruimte op het dak zonnepanelen te plaatsen. SPIE Belgium klaarde de klus in twee weken. Het ziekenhuis ondervond geen hinder.


Maximaal rendement

Mattias Bilcke, project -engineer bij SPIE Belgium, is erg tevreden over de resultaten van dit project. Een krachttoer die volgens hem de uitstekende relatie met het ziekenhuiscentrum van Moeskroen alleen maar heeft versterkt: ‘Het CHM had heel duidelijke verwachtingen: een goede prijs-kwaliteitverhouding en een maximaal rendement voor de beschikbare ruimte. Bovendien mochten de werken in geen geval de werking van het ziekenhuis hinderen.'


Over SPIE Belgium

SPIE Belgium is een dochterbedrijf van de groep SPIE,  Europese marktleider in multitechnische dienstverlening. Het bedrijf biedt haar klanten uit de industrie en de tertiaire en infrastructuursector een lokale service en een gediversifieerd aanbod. Met meer dan 1.700 medewerkers en dertien vestigingen in België en één in Luxemburg staat SPIE Belgium voor geïntegreerde oplossingen en diensten op het gebied van elektrotechniek, machinebouw en airconditioning, energie en communicatienetwerken. SPIE telt 38.000 medewerkers en bijna zeshonderd vestigingen in 38 landen. De groep boekte in 2016 een geconsolideerde omzet van 5,1 miljard euro en een geconsolideerde EBITA van 352 miljoen euro.

 

www.spie.com

 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren