Zoeken
 
 

De cijfers achter het Factory of the Future-verhaal. Overtuig uzelf


Brussel, 17 januari 2018
Het winnen van een Factory of the Future Award is voor de Belgische maakbedrijven de voorbije jaren een belangrijke mijlpaal gebleken. Het leverde de bekroonde bedrijven met name een versterkte employer branding op, wat hen met de huidige schaarste op de arbeidsmarkt goed van pas komt. Een eindpunt was het echter allerminst. Integendeel, de laureaten van het eerste uur hebben de Award als een nieuw beginpunt beschouwd, en zijn zeker niet blijven stilzitten...

Op dinsdag 6 februari reiken Agoria en Sirris, samen met een sterk groeiend aantal partners en sponsors, voor de vierde maal de Factory of the Future Awards uit. Dan zullen we weten hoeveel nieuwe doorbraak-maakbedrijven het rijtje met de huidige 16 Fabrieken van de Toekomst zullen vervoegen.

 

De cijfers

Dat het Made Different-programma bedrijven helpt wezenlijke prestatie-doorbraken te realiseren, is ondertussen genoegzaam bekend. Zo hebben de Award-winnaars van de voorbije 3 edities gezamenlijk een gemiddelde productiedoorlooptijdreductie van 50% gerealiseerd, en werd de ‘time-to-market' van nieuwe producten met meer dan 40% gereduceerd.

 

Bovendien hebben deze bedrijven via voornamelijk Lean-geïnspireerde programma's hun interne voorraden met 45% kunnen reduceren en is de leverbetrouwbaarheid naar klanten toe met gemiddeld 30% toegenomen.

 

De productiviteit, die voor de Belgische maakindustrie in het algemeen al bijzonder hoog ligt ten opzichte van onze buurlanden en de rest van de wereld, steeg de voorbije 4 jaren bij deze bedrijven nog eens met 25%, waarbij het aantal fouten in de productie met hetzelfde percentage verminderde.

 

Lees verder op Agoria

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren