Zoeken
 
 

15 miljoen euro voor West-Vlaamse Flanders Make


10 januari 2018
De Vlaamse regering trekt 15 miljoen euro uit voor de een nieuwe vestiging van Flanders Make en erkent het instituut als strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie en de technologische sector. Dat melden de partijen in een gezamenlijk persbericht.

De nieuwe vestiging van Flanders Make komt te staan in West-Vlaanderen en gaat vooral worden gebruikt voor productie-innovatie. Het bedrijf krijgt 15 miljoen euro van de overheid om de bouw van het complex te realiseren. De Vlaamse regering en Flanders Make hebben ook een nieuw convenant gesloten voor de komende vijf jaar. Hierin worden belangrijke stappen gezet naar het centraliseren en verder professionaliseren van het onderzoekscentrum.

  

Inzet op onderzoek 

Volgens de Vlaamse minister van Innovatie Philippe Muyters heeft Flanders Make een belangrijke rol in de versterking van de maakindustrie in Vlaanderen. “Met de nieuwe convenant en de bijhorende verhoging van de middelen stellen we hen in staat om die prominente rol daadwerkelijk op te nemen. Een sterke economie is nodig om de welvaart van onze kinderen en kleinkinderen te garanderen. Deze Vlaamse regering zet massaal in op de ondersteuning van onderzoek en versterkt zo de toekomst van ons allemaal.”

 

Basisdotatie van 18,4 miljoen 

Het convenant moet vorm geven aan de transitie van de Vlaamse maakindustrie. De partijen willen naar eigen zeggen toewerken naar Industrie 4.0. Digitalisering is daarbij een van de belangrijke speerpunten. Financieel is een groeipad afgesproken dat Flanders Make instaat stelt hun strategie te realiseren in verschillende fases. Het groeipad gaat uit van een jaarlijkse basisdotatie van 18,4 miljoen euro en kan verhoogd worden als er ook voldoende externe middelen worden gevonden.

 

Thematische invulling 

Flanders Make heeft ook vestigingen in Leuven en Lommel en bij de vijf Vlaamse universiteiten: KU Leuven, Universiteit Antwerpen, Universiteit Gent, Universiteit Hasselt en Vrije Universiteit Brussel. Daar komt nu dus een derde locatie bij in West-Vlaanderen.

 

De sites zullen een thematische invulling krijgen, namelijk productieonderzoek voor machinebouw, productonderzoek voor de automobielsector en productieonderzoek met een focus op flexibele assemblage waarin massaproductie en maatwerk samengaan.

 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren