Zoeken
 
 

Jonge Belgische CNC-professionals in wording krijgen 80.000 dollar van Haas Automation


3 januari 2018
Haas Automation Europe (HAE) is verheugd om bekend te maken dat de Gene Haas Foundation (GHF) 500.000 dollar (circa 423.000 euro) verdeelde onder 56 onderwijsinstellingen in vijftien Europese landen. Het geld is een donatie van Gene Haas, de oprichter van Haas Automation.

Het geld wordt aangewend om studiebeurzen te geven aan leerlingen en studenten in het technische onderwijs en voor projecten die het technische onderwijs ondersteunen. De GHF-beurs is bedoeld om studenten en hun ouders te helpen het inschrijvingsgeld te bekostigen of om scholen te helpen hun CNC-onderwijs kwalitateitsvoller of aantrekkelijker te maken.

 

In België ontvangen elf technische scholen uit alle Vlaamse provincies in totaal 80.000 dollar. 'Wij geloven dat we jonge CNC-professionals in wording moeten koesteren en stimuleren. Via deze steun willen we jongeren warm maken voor een carrière in de verspanings- en maakindustrie', klinkt het bij de Gene Haas Foundation.

 

Naast de Gene Haas Foundation ondersteunt Haas Automation het onderwijs ook via het HTEC (Haas Technical Education Center) Netwerk. Het kwaliteitslabel HTEC is weggelegd voor 128 Europese scholen, zij krijgen speciale ondersteuning van Haas Automation. Het bedrijf organiseert ook verschillende conferenties en leerkrachtenopleidingen om de kwaliteit en de visibiliteit van het CNC onderwijs te verbeteren

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren