Zoeken
 
 

Still vorkheftruck rijdt in het Vaticaan


Vaticaanstad, 15 november 2017
Een Still vorkheftruck in een van 's werelds beroemdste kerken laat veel mensen hun ogen wrijven, want de zware, oranje uitrusting past eigenlijk niet in de pracht van de omgeving.

De STILL RX 50 vorkheftruck rijdt geruisloos door een zijportaal van de St. Peter's Basilica. Het is bijna alsof de machine over de waardevolle marmeren vloer glijdt. Onderweg passeert hij kunstwerken en graven, zoals die van paus Alexander VII uit de 17e eeuw. Een STILL vorkheftruck in een van 's werelds beroemdste kerken laat veel mensen hun ogen wrijven, want de zware, oranje uitrusting past eigenlijk niet in de pracht van de omgeving. Het zicht op de vorkheftruck is echter niet meer ongewoon, want de chauffeur Giovanni werkt voor de Reverendae Fabrica Sancti Petri. Opgericht in 1908, zij zijn  verantwoordelijk voor het behoud en de verzorging van de belangrijkste katholieke kerk ter wereld.

Waar en hoe de STILL RX 50 de taak aanpakt is veelzijdig: 'Bij beurzen en liturgische vieringen, maar ook bij het verplaatsen van diverse versieringen of meubilair', vertelt Giovanni. 'Het is onmogelijk voor te stellen om mijn werk te doen zonder deze truck, als het gaat om orde te houden in een van de waarschijnlijk meest bezochte kerken ter wereld.'

 

De Dombauhütte had bewust voor dit STILL-model gekozen. Loreno Leri, hoofd marketing bij STILL in Italië, legt uit dat het Vaticaan een lange ervaring heeft met STILLL - maar alleen buiten op het Sint-Pietersplein, waar industriële trucks worden gebruikt om de stoelen op te zetten voor algemeen publiek, bijvoorbeeld. Maar voor binnengebruik, die uitsluitend door de Fabbrica worden verzorgd, worden andere eisen gesteld om de vele schatten en kunstwerken niet in gevaar te brengen. De heftruck rijdt vaak op de weg, vooral in het gebied tussen de bronzen luifel, die twintig meter boven het graf van Sint-Peter Peter de Apostel uitstijgt en naar de koepel van Michelangelo wijst, en de Cathedra Petri, de voorzitter van Simon Peter in de hoofdas.

Er zijn speciale liturgische vieringen en volksfeesten, bijvoorbeeld met Pasen of Kerstmis. Hiervoor worden banken en stoelen geplaatst, evenals in het schip van de kathedraal. En dat is precies wat de STILLL vorkheftruck doet. Met zijn vorken pikt hij de banken op en transporteert ze naar de gewenste plaats . Hij laat geen spoor achter op de marmeren vloeren, noch verstoort hij de rust van de bezoekers of zelfs de overleden pausen. Als de vorkheftruck achteruit beweegt, waarschuwt de blauwe safety-light iedereen die zich in de buurt bevindt. Giovanni is in ieder geval blij met zijn nieuwe 'trouwe vriend' met wie hij zo nodig ook biechtstoelen van de ene hoek naar de andere kan vervoeren. Als de vorkheftruck niet nodig is in de kerk, helpt hij op het terrein rond St. Peter's Basilica en transporteert hij bouwmateriaal naar de plek waar iets moet worden gerepareerd op de oude muren.

 

www.still.be

 

 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren