Zoeken
 
 

41.414 bezoekers en meer dan 360 exposanten op Matexpo 2017


Kortrijk, 20 september 2017
Op zondag 10 september om 17.00 uur sloot Matexpo 2017 de deuren. Bezoekers, exposanten, partners en sponsors waren het erover eens: Matexpo kende een topeditie.

Enkele cijfers: 41.414 bezoekers t.o.v. 39.335 in 2015 én meer dan 360 exposanten. Exposanten waren in elk geval unaniem: de kwaliteit van de bezoekers was dit jaar bijzonder hoog, los van het aantal. Met meer dan 360 exposanten, een beursterrein van 135.000 vierkante meter en 1.400 merken, blijft Matexpo de referentie in de Benelux. Op de officiële opening waren meer dan 700 aanwezigen met als gastspreker Peter Vyncke, ceo Vyncke, onderneming van het jaar en François Bellot, Minister van Mobiliteit, belast met Belgocontrol en de Nationale Maatschappij der Belgische spoorwegen.


De 37ste editie van Matexpo was bijzonder geslaagd. Uit de eerste reacties van bezoekers en exposanten bleek alvast heel veel enthousiasme. Het is duidelijk dat de bouwsector stilaan uit haar dal kruipt. En dat vertaalt zich in een betere verkoop van machines en bouwmaterieel.


Tijdens de uitreiking van de Awards kaapten Verhelst Machines met Recogeno de Green Award weg, JCB Belgium de Innovation Award met de JCB Hydradig. De Marketing Awards werden opgedeeld in vier categorieën en gingen naar Intermat in de categorie buitenstanden boven de 300m², en Cebeko in de categorie buitenstanden kleiner dan 300m², MAN Truck & Bus in de categorie binnenstand boven de 75 vierkante meter, en Ficos in de categorie binnenstand onder de 75 vierkante meter: zij brachten via eigen acties de meeste bezoekers aan. Het was opvallend hoeveel inspanningen alle exposanten hebben geleverd om hun deelname bekend te maken en klanten uit te nodigen. Ook op organisatorisch vlak is hard gewerkt om de service nog te verbeteren. Duidelijk is dat het huidige team stilaan op kruissnelheid aan het werken is en komt de dienstverlening aan exposanten, bezoekers en partners alleen maar ten goede.

 

Op inhoudelijk vlak was er ook een sterke invulling. Heel wat federaties en exposanten namen initiatieven om bezoekers op zoek naar content op hun wenken te bedienen. Minister Joke Schauvliege, Isabel Jacobs - adjunct kabinetschef Ben Weyts - en de Duitse ambassadeur Rüdiger Lüdeking tekenden alvast present, alsook heel wat burgemeesters, schepenen en andere beleidsmakers. Een teken dat de bijkomende inspanningen om lokale besturen uit te nodigen naar Matexpo, hebben gewerkt. Centraal op Matexpo blijft het immense aanbod van machines en voertuigen. Deze editie was er geen demozone waar de machines gedemonstreerd werden, maar dit heeft zich vertaald in een nieuw event: Demo Days powered by Matexpo dat volgend jaar plaats vindt op 8 & 9 september 2018 op de Sodewa Site in Braine L'Alleud.

 

De editie in 2019 is van 11 tot en met 15 september.


www.matexpo.com

 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren