Zoeken
 
 

Antwerpen wordt Capital of Things


Antwerpen, 12 juli 2017
Stad Antwerpen, het Havenbedrijf, de Universiteit Antwerpen en Imec gaan een bijzondere samenwerking aan.

 

Na de introductie van het City of Things project begin dit jaar, wil Capital of Things een stap verder gaan en vanuit Antwerpen een ambitieus en onderscheidend ecosysteem rond Internet of Things (IoT) uitbouwen. Daarbij zullen naast de slimme stad ook IoT oplossingen voor e-health, een slimme haven, industrie 4.0 en de circulaire economie worden ontwikkeld.

 

Slimme steden, slimme logistiek...het zijn begrippen waar je de laatste tijd niet meer om heen kan. Onder invloed van de digitalisering evolueert de wereld om ons heen in een snel tempo. Toepassingen die eergisteren nog onmogelijk leken, worden morgen probleemloos realiteit. In plaats van aan de zijlijn te staan, heeft de stad Antwerpen de ambitie om uit te groeien tot een Europese referentie voor het Internet of Things. Zo'n ecosysteem is een fijnmazig innovatienetwerk waarbij waarde wordt gecreëerd door samenhang tussen opleiding, onderzoek, living labs, incubatie/acceleratie, digitale en industriële groeibedrijven, verschaffers van risicokapitaal, corporates en internationale merken. Een eerste stap is de uitbouw van een interuniversitaire opleiding Internet of Things. Die gaat dit najaar van start.


Lat ligt hoog

‘We willen de diversiteit en de schaalvoordelen van Antwerpen maximaal gebruiken om onze internationale concurrentiepositie te versterken. Dat doen we door met één visie en één gezamenlijke strategie een innovatienetwerk rond Internet of Things uit te bouwen’, vindt burgemeester Bart De Wever. ‘Antwerpen moet daarmee dé Europese referentie voor IoT worden: een echte Capital of Things. We moeten de ambitie koesteren dat Antwerpen de teelgrond biedt voor een echte unicorn. Dat is een tech start-up die een marktwaarde van 1 miljard dollar bereikt. Zo hoog ligt de lat. We willen ook grote, internationale merken binden aan Capital of Things. Ik roep dan ook bedrijven en ondernemersorganisaties op zich aan te sluiten bij Capital of Things.’

 

Vijf speerpunten

Om die ambitie waar te maken is focus nodig. Capital of Things, oftewel het innovatienetwerk rond IoT, zal zich richten op vijf speerpunten die de structuur van stad en regio moeten versterken:
Slimme stad, E-health, Slimme haven, Industrie 4.0. en Circulaire economie.

 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren