Zoeken
 
 

Technologische industrie blijft op hoog peil in april


Brussel, 3 mei 2017
Na een beperkte terugval in februari en maart is de NBB-barometer van de technologische industrie in april opnieuw gestegen. Zo staat hij weer op een peil dat vergelijkbaar is met dat van vorig jaar, wat bevestigt dat de ondernemingen van onze sectoren positief gestemd blijven over de conjunctuur.

De stijging van de barometer in april wordt verklaard door de individuele indicatoren die verband houden met de huidige toestand. Zo zijn zowel de beoordeling van de bestellingen als van de voorraad afgewerkte producten duidelijk verbeterd. Beide indicatoren hebben het hoogste peil in ruim vijf jaar bereikt.

 

Werkgelegenheid

De indicatoren van de vooruitzichten zijn daarentegen verslechterd. De curve van de indicator van de werkgelegenheidsvooruitzichten blijft iets boven het langetermijngemiddelde liggen terwijl die van de vraagvooruitzichten dan weer onder het langetermijngemiddelde is gezakt.

 

Metalen en materialen

De sectorale ontwikkelingen in april waren meestal positief. In de sector metalen & materialen heeft de brutocurve van de barometer opnieuw een gemiddeld peil bereikt na het dieptepunt van vorige maand. Wat metaalproducten, machinebouw, kunststoffen & rubber en de ICT-productie betreft, bevestigt de stijging van de barometer in april het hoge peil of de verbetering van de voorbije maanden. Voor die sectoren blijft de conjunctuur duidelijk gunstig of wordt de opwaartse trend zelfs voortgezet.

 

Elektro

Ook de barometer van elektro bereikt een vrij hoog peil, ondanks een terugval van enkele punten. Hij laat daarmee nog steeds een gunstiger waarde optekenen dan in heel 2016. De terugval van de barometer van transportmiddelen laat daarentegen zien dat de conjunctuur in die sector minder gunstig is dan eind 2016.


www.agoria.be

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren