Zoeken
 
 

Studiemiddag over onderhoud en herstelling van poederlak


Leuven, 7 september 2016
VOM, de Belgische vereniging voor oppervlaktetechnieken van materialen, organiseert op dinsdag 13 september een studiemiddag waarbij de nadruk ligt op onderhoud en herstelling van poederlak.

Elke dag wordt beschadigd of verweerd lakwerk vastgesteld op de meest diverse locaties en bij de meest diverse toepassingen. Veelal ligt de oorzaak bij onvolledige of ontbrekende informatie over het lakproces en het toepassingsgebied, vooral in esthetisch gevoelige markten zoals architectuur, bouwwereld, tuin- en straatmeubilair waar poedercoaten een nieuwe dimensie geeft aan duurzaamheid en technische en esthetische eigenschappen toevoegt aan het basismateriaal.

 

Beschadigingen 

Bovendien wordt de impact van bepaalde (beïnvloedings)factoren onvoldoende ingeschat. Denk bijvoorbeeld aan mechanische beschadigingen tijdens transport en montage, het verbinden van verschillende materialen in eenzelfde constructie, foute keuze van verpakkingsmateriaal, blootstelling aan Uv-licht of belastende lokale omstandigheden.

 

Deze studiemiddag, een initiatief van de werkgroep aluminium, vestigt de aandacht op onderhoudsmaatregelen en hersteltechnieken om de levensduur van het geleverde lakwerk te verlengen. De volgende bedrijven verlenen hun medewerking aan deze dag: Duthoo. Hatwee, HS Protect, Materials consult en Tiger Coating.

 

Programma 

Het programma start om 14.00 uur met ontvangst van de deelnemers. Hierna start de studiemiddag met het item over de keuze van het juiste coatingsysteem, dit is de eerste stap in de richting van duurzaam lakwerk, door Veerle Fincken program manager VOM en Hans Hooyberg, zaakvoerder Hatwee. Vervolgens wordt er stilgestaan bij de Beïnvloedingsfactoren die materiaaldegradatie en corrosie van lakwerk in de hand werken, door Frans Vos, Zaakvoerder Materials Consult en Gastdocent KU Leuven.

Om 15:15 uur staat de Natuurlijke verwering en preventieve maatregelen op de agenda door Eric Kuhn, Sales Manager Benelux Tiger. De Herstelling en onderhoud van poederlak en andere structuren door Marnik Moenaert, Sales Director Duthoo is het eerste onderdeel om 16.00 uur (na de pauze). De afsluitende lezing komt van Herman Bertier, Algemeen Directeur HS Protect met Voorstelling van een revolutionair spuitbare beschermingsfolie die na droging een ondoordringbare beschermende laag vormt op alle (gelakte) ondergronden.

Na het vraag en antwoord gedeelte wordt de studiemiddag afgesloten met een netwerkdrink. Deze staat gepland voor 17.30 uur.

Locatie voor deze middag is Kasteel Ter Ham, de Maillé de la Tour Landrylaan 2, in 1820 Steenokkerzeel.

 

Informatie en aanmelden: http://www.vom.be/ / e-mail: info@vom.be.

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren