Zoeken
 
 

Certificaat voor aluminium constructeur FMP+


Gent, 20 januari 2016
FAC, de Federatie van Aluminium Constructeurs, is de eerste Belgische organisatie die zijn klanten in de aluminiumsector een kwaliteitswaarborg geeft. Vier bedrijven waaronder FMP+ uit Duffel ontvingen onlangs als allereerst het FAC-keurmerk op Polyclose, de Europese vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek.
De aandacht van de Federatie van Aluminium Constructeurs gaat in het bijzonder naar het professionaliseren van de sector. Kwaliteit en vertrouwen is het uitgangspunt. 'De vraag is momenteel niet, wie biedt er kwaliteit maar wel wie biedt er gegarandeerde kwaliteit', stelt Ilse Claeys, directeur FAC.

 

Polyclose

Vier bedrijven stelden zich kandidaat om als eersten te voldoen aan de eisen het FAC-keurmerk: FMP+ uit Duffel, Durv uit Zottegem, Hegge uit Hamont-Achel en Meutabel uit Oeselgem. Na onderzoek door de onafhankelijke keuringsinstanties SKG en BCCA in de fabriek en op werven, werd het FAC-keurmerk toegekend aan alle vier kandiderende bedrijven. Zij kregen op Polyclose het FAC-Keurmerk uit handen van de voorzitter, Etienne Clinquart. Hij zei: 'Ik ben bijzonder verheugd de eerste FAC-keurmerken te mogen uitreiken. Het is een mijlpaal in de ontwikkeling van de FAC. Ik ben dan ook overtuigd van dit voordeel voor de FAC-leden die zich voortaan zullen onderscheiden van andere aluminium constructeurs.'

 

FMP+ uit Duffel produceert en installeert unieke constructies in glas, aluminium en staal voor de bouwsector. Door de precieze combinatie van technologie en ambacht speelt de onderneming in op projecten met een originele architectuur. Het bedrijf vervolledigt zijn aanbod met Sky-frame, superslanke schuiframen met een bijna onzichtbaar raamkader.

 

In de loop van 2016 zullen alle FAC-leden zich onderwerpen aan dit onderzoek om gecertificeerd te worden. Elk jaar zal elk bedrijf opnieuw bezocht worden om de naleving van de certificatie-eisen te controleren. Een keurmerk verdient zich dus elk jaar opnieuw. Het is het werk van elk bedrijf én al zijn medewerkers.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren