Production technology & mechatronics: licht herstel in eerste kwartaal 2014


Brussel, 4 juni 2014
Na een forse terugval eind 2013 is de activiteit in de ondernemingen van Production technology & mechatronics slechts heel lichtjes gestegen in de eerste maanden van dit jaar. De industriƫle omzet lag slechts 0,4 procent hoger dan in het eerste kwartaal 2013.

 

Maar zoals uit onderstaande tabel blijkt, was dit cijfer het resultaat van zeer uiteenlopende ontwikkelingen in de verschillende deeltakken. De fabrikanten van machines voor de voedingsindustrie, gereedschapsmachines en landbouwmaterieel gaan er sinds bijna een jaar op vooruit. In de deeltakken civieltechnisch materieel en pompen en toebehoren werd het forse herstel van eind 2013 bevestigd. In de andere deeltakken daarentegen blijft de industriële omzet lager dan begin 2013.

 

Production technology mechatronics:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weinig verandering in komende maanden

De resultaten van de conjunctuurenquête wijzen op een onregelmatig verloop van de activiteit, die wel in de buurt van het gemiddelde niveau van de vorige maanden blijft. De ondernemingen van Production technology & mechatronics verwachten dus geen beduidende verandering van de conjunctuur: de activiteit zal dus niet echt aantrekken, maar ook niet terugvallen.

 
 
© Vraagenaanbod.be