ArcelorMittal verscheept 84,2 miljoen ton staal in 2013


Luxemburg (L), 12 februari 2014
De vraag naar staal in Europa kan dit jaar zo'n twee procent hoger uitkomen dan in 2013. Dat komt door een verdere verbetering van het economisch klimaat in combinatie met het ‘in milde' mate verhogen van de voorraden.
Dat stelt Geert van Poelvoorde, CEO van Flat Carbon Europa FCE bij ArcelorMittal in het kwartaalbericht. FCE kon in de afgelopen drie maanden 6,7 miljoen ton afleveren, dat is bijna twee procent meer dan een jaar eerder. Operationeel kwam er echter een verlies van 366 miljoen euro uit de bus, wat vooral veroorzaakt wordt door buitengewone lasten voor de inkrimpingen in Luik en in het Noord-Franse Florange. In beide gevallen gaat dat gepaard met uitgebreide afvloeiingsregelingen. Van Poelhoove geeft verder geen informatie over deze of mogelijke andere ingrepen. Wel stelt FCE nog dat de groei in 2014 fragiel zal blijven, met name in Zuid-Europa.

 

ArcelorMittal

ArcelorMittal als geheel leed over 2013 een verlies van 2,5 miljard dollar, waarin dan 1,5 miljard aan buitengewone lasten is verwerkt. De onderneming verscheepte 84,3 miljoen ton staal, een lichte verbetering met 0,6 procent. De omzet kwam met 84,2 miljard dollar bijna vijf miljard hoger uit dan een jaar eerder. Topman Lakshmi Mittal tekent daarbij aan dat de verbetering in de algemene economische situatie in de wereld het mogelijk maakte om enkele groeiprojecten weer op gang te brengen. Daarbij gaat het wel steeds om projecten buiten Europa. Bovendien heeft ArcelorMittal een Amerikaanse fabriek van autostaal overgenomen van Thyssen Krupp.

 

 
 
© Vraagenaanbod.be